Kurragömma

Idag sprang våran lilla skogstok omkring och gömde sig för oss på promenaden. Sen börjar vi undra och frågar oss högt för oss själva "Var är Missy? Åh nej, hon är borta! Vad ska vi göra nu?" Realistiskt? Japp, för Missy. För då kommer hon utflygande som ett gevärsskott och är helt överlycklig. Hon är så charmig så!

Så här kan ett typiskt Missy-gömställe se ut. Ingen som ser henne?
Lilla Missy ute i skogen.

OLika som bär - Pussfeber och Hoppsjuka

Belice är lika söt och gosig som vanlig. Idag fick hon en släng av pussfeber och fick för sig att hon skulle slicka våra händer vääldigt länge. Pussi puss puss!
Belice.

Men Flash håller ju alltid på. Och så ska hon upp i fönstret igen och hamnar med rumpan i blomkrukan. Då får man ta henne och lägga henne på rygg så hon ska lugna ner sig, men då blir hon sur. Kan hon aldrig sitta still?!
Flash.


Dagens rapport från hundrastgården

Idag åkte vi också till rastgården. Men Fonze hade precis gått och vi satt där alldeles ensamma och väntade. Det kom ingen. Fast då kan man ägna sig åt annat, som man inte får göra hemma. Som att ligga på bordet till exempel. Lite olydig får man väl allt vara.
Får man verkligen sitta på bordet?

Hundhopptävling i stallet

Idag var det hopptävling för hundar på Rävsta Ridcenter (Märsta Ridklubb). Och gissa vilken liten tjockis som tävlade i 30 och 40 centimeters-klasserna? Jo, våran alldeles egen lilla Lovisen's Mistry, mer känd som Missy. I första klassen blidde det 1:a plats och en stooor påse hundgodis och tasstvål, i andra klassen kom hon femma efter att hon vält sista hindret. Men hon var så duktig ändå! Gissa vem som ska vara med nästa år igen?

Och vänta, behöver jag tillägga att hon nu helt plötsligt tycker om godiset som hon fick på Stockholms hunddag?
Gruppbild.
Våran lilla hejaklack.
Missy hoppar.

Missy på rastgården

Imorse började jag skolan vid tio pga en tre dagar lång båtsegling, så vi passade på att ta Missy till rastgården i Steninge för att träffa lite kompisar. Här kommer några bilder på polarna.
Fonze.
Fonze.

Wiggo.
Wiggo.

Janna.
Janna.

Inget namn.
Och en liten vovve som vi inte fick reda på vad hon hette.

Mer rör åt kaninerna

Idag på promenaden hittade vi två nya, ganska små rör bredvid bygget. Det med böj ska Belice och Flash få och det lite längre ska Klara som har större bur få. Dem andra kaninerna är för stora för att få plats där.
Rören.

Jag har kaniner i fönstret

Japp, som rubriken säger: Jag har kaniner i fönstret. Eller åtminstone hade jag det för en stund sen. Det är ju så att Flash alltid håller på med sina konstigheter, hon ska alltid hålla på med någonting när hon är utanför buren. Och så har hon kommit på en ny rolig hobby hon kan utöva i mitt rum: fönsterhoppning. Hon börjar med att hoppa upp på buren (vilket hon alltid hållit på med) och sen hoppar hon upp i fönstret. Där tar hon en liten tugga av min kaktus innan jag i panik sliter ner henne därifrån. När jag skriver detta så har hon redan hoppat upp 4 gånger. Misstänker att hennes dödsorsak kommer bli att hon ramlar ner från ett fönster. Om hon lugnar ner sig hinner hon vinna några hopptävlingar innan dess.
Flash, du busiga lillkanin!

Missy går Sigtuna stadslopp

Idag gick vi Sigtuna stadslopp "Gå - Lunka - Löp För världens barn" med Missy. Hela fem kilometer, jobbigt det för någon med världens tjockaste päls och värsta kondis. Och sen kom den jobbiga killen Eisy också, hundra gånger jobbigare nu när hon snart ska börja löpa. Men hon överlevde det!
Det var jobbigt det.


Kaninbebis möter människobebis

Idag fick Flash och Belice sitt första möte med en bebis av människoart när lilla Alexander kom på besök. Han blev genast bästa kompis med Belice.

Det är spännande med kaninungar, tycker Alex som älskar små djur.

Och han klappar henne så duktigt, Belice själv är lika cool som vanligt.

I stora stan för första gången

Idag åkte vi in till Stockholm med Missy för att gå på Stockholms hunddag i Kungsträdgården. Vi åkte både buss och pendeltåg men superduktiga Missy var så duktig så. Men första gången på bussen var det så spännande att hon var tvuuungen att hälsa på alla på bussen innan vi satte oss längst bak. I Kungsträdgården fick hon träffa en annan Berner sennenhund, och även kompisen Eisy kom dit för att kolla in vad som hände. Något som inte uppskattades så värst mycket av Missy. Rallylydnaden gick det väl sådär med, men vad ska man göra när man är rädd att resten av familjen ska försvinna, och desseutom inte gillade hundgodiset man fick där? Hon hann också hälsa på dem stora lejonen innan vi tog tåget tillbaka hem och nu sover hon som en stock.
På äventyr.


Bebisarnas nya mysställe

Hade tänkt skriva lite om hur det har gått med bebbarna, men egentligen har det inte hänt så mycket förutom att Belice kissade på mig idag igen (suck). Tills att Flash hoppade upp i min bokhylla och då fick jag en idé. Så nu har nedersta hyllan rensats ur och ersatts av mat och vattenskål, kartong och gosfiltar. Det blev riktigt mysigt, tyckte iallafall Belice som somnade där och vägrade gå tillbaks in i buren när vi skulle äta middag. Här kommer en bildbomb på hennes nya favoritställe i hela världen!
Innan dem fick ännu mer filtar.
Innan den lila filten.

Det var riktigt mysigt att ligga i lådan, tycker Belice.
Det var riktigt mysigt i lådan, tycker Belice.

Men det har inte Flash tid med.
Men det har inte Flash tid med, hon vill vara där det händer.

Nu har det kommit en till filt.
Vi kom på att vi har en lila filt också.

Det var också skönt, tycker Belice.
Den var minst lika skön den, tänker Belice innan hon somnar.

RSS 2.0